Ahold: ”Μεταγραφή σωτηρίας” από Ikea

Τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Ikea, Andres Moberg, διόρισε η Ahold στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, θέλοντας να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, μετά το οικονομικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται.

Ahold: ”Μεταγραφή σωτηρίας” από Ikea
Η Ahold, η ολλανδική εταιρία λιανικών πωλήσεων τροφίμων, διόρισε τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Ikea, Andres Moberg, στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην επανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην υπερχρεωμένη και εμπλεκόμενη σε οικονομικό σκάνδαλο Ahold.

O Andres Moberg θα αναλάβει καθήκοντα στις 5 Μαΐου, στη θέση του παραιτηθέντος, τον Απρίλιο, Cees van der Hoeven, μετά τις κατηγορίες για εκούσια παρουσίαση ”φουσκωμένων” κερδών από την εταιρία τα τελευταία δύο χρόνια.

Η θητεία του 53χρονου Andres Moberg στη σουηδική εταιρία κατασκευής επίπλων Ikea κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη, καθώς κατά τη διάρκειά της η εταιρία κατάφερε να επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο και να αυξήσει σημαντικά την κερδοφορία της.

Επισημαίνεται ότι η Ahold, στο πλαίσιο της μείωσης του χρέους της που αγγίζει τα 12,8 δισ. ευρώ, έχει προβεί σε πώληση διαφόρων στοιχείων του ενεργητικού της, όπως τα σούπερ μάρκετ της στη Λατινική Αμερική και τη Μαλαισία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v