Κέρδη-ρεκόρ για τη Shell στο α΄ τρίμηνο

Υπερδιπλάσια κέρδη κατέγραψε για το α’ τρίμηνο του 2003 η Shell, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία στον κόσμο, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, λόγω της μεγάλης ανόδου της τιμής του ”μαύρου χρυσού” που επέφερε ο πόλεμος στο Ιράκ.

Κέρδη-ρεκόρ για τη Shell στο α΄ τρίμηνο
Κέρδη-ρεκόρ κατέγραψε για το α’ τρίμηνο του έτους η βρετανική πετρελαϊκή εταιρία Shell, ακολουθώντας την πορεία των ανταγωνιστριών της, BP και Exxon-Mobil, των οποίων η κερδοφορία αυξήθηκε εξίσου εντυπωσιακά, λόγω της μεγάλης ανόδου της τιμής του πετρελαίου που επέφερε ο πόλεμος στο Ιράκ.

Πιο συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία στον κόσμο ανακοίνωσε ότι για το α’ τρίμηνο του 2003 τα κέρδη της υπερδιπλασιάστηκαν, διαμορφούμενα στα 5,33 δισ. δολάρια, από τα 2,26 δισ. δολάρια το α’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Τα κέρδη της εταιρίας ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ είναι τα μεγαλύτερα που έχει καταγράψει ποτέ στην επιχειρηματική ιστορία της, σε επίπεδο τριμήνου.

Ο πόλεμος στο Ιράκ και οι αναταραχές στη Νιγηρία μείωσαν την παροχή του ”μαύρου χρυσού” στην αγορά, με αποτέλεσμα η τιμή του να φτάσει ακόμα και σε υψηλά δωδεκαετίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v