ΗΠΑ: Απογοήτευσαν τα macro για ISM, ανεργία

Τη μεγαλύτερη πτώση από τον Οκτώβριο του 2001 κατέγραψε ο δείκτης μεταποίησης ISM στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, ενώ μικρότερη από ό,τι αναμενόταν ήταν η υποχώρηση του αριθμού των επιδομάτων ανεργίας. Πτώση κατά 1% κατέγραψαν οι κατασκευαστικές δαπάνες το Μάρτιο.

ΗΠΑ: Απογοήτευσαν τα macro για ISM, ανεργία
Τη μεγαλύτερη πτώση από τον Οκτώβριο του 2001 κατέγραψε ο δείκτης μεταποίησης ISM στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, ενώ μικρότερη από ό,τι αναμενόταν ήταν η υποχώρηση του αριθμού των επιδομάτων ανεργίας. Πτώση κατά 1% κατέγραψαν οι κατασκευαστικές δαπάνες τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης μεταποίησης ISM υποχώρησε στο 45,4 τον Απρίλιο έναντι του 46,2 του προηγούμενου μήνα, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση στο 47.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι οι επιχειρήσεις είναι ακόμη επιφυλακτικές και εμφανίζονται απρόθυμες να προσλάβουν υπαλλήλους ή να προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις.

Εξάλλου, στις 448.000 υποχώρησε ο αριθμός παροχής επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, από τις 461.000, ενώ οι αναλυτές περίμεναν ότι θα διαμορφωνόταν στις 432.000.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία έρχονται μια μόλις ημέρα πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων για τον δείκτη ανεργίας, όπου οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αύξηση του ποσοστού στο 5,9% από το 5,8%.

Οι κατασκευαστικές δαπάνες υποχώρησαν 1% τον Μάρτιο, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v