ConocoPhillips: Επιστροφή στα κέρδη

Κέρδη κατέγραψε στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου η ConocoPhliips, η τρίτη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία των ΗΠΑ, καθώς οι μονάδες διύλισης και παραγωγής πετρελαίου επωφελήθηκαν από την αύξηση των ¨τιμων του μαύρου χρυσού.

ConocoPhillips: Επιστροφή στα κέρδη
Επανήλθε στην κερδοφορία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2003 η ConocoPhillips, η τρίτη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία των ΗΠΑ, καθώς επωφελήθηκε από την σημαντική αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

Η εταιρία, που δημιουργήθηκε από την συγχώνευση των Conoco και Phillips, είχε κέρδη 1,44 δισ. δολαρίων, ή 2,10 δολαρίων ανά μετοχή. Κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο, είχε καταγράψει ζημιές 102 εκατ. δολαρίων, ή 27 σεντς ανά μετοχή.

Εξαιρουμένων των έκτακτων εσόδων, η νέα εταιρία είχε κέρδη 1,86 δολαρίων ανά μετοχή, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που έκαναν λόγο για κέρδη 1,72 δολαρίων ανά μετοχή.

Τα έσοδα υπερτριπλασιάσθηκαν, φτάνοντας τα 27,1 δισ. δολάρια. Πέρσι τα έσοδα ανήλθαν στα 8,5 δισ. δολάρια, όπου δεν περιλαμβάνονται οι πωλήσεις της Conoco για το 2002.

Η παραγωγή πετρελαίου, παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, στα 1,62 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v