Ευρωζώνη: Στο 2,1% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Στο 2,1% υποχώρησε ο πληθωρισμός στην ζώνη του ευρώ για το μήνα Απρίλιο, έναντι του 2,2% που προέβλεπαν οι αναλυτές, ενώ θετικά είναι και τα macro στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τους δείκτες οικονομικού και επιχειρηματικού κλίματος στην ευρωζώνη.

Ευρωζώνη: Στο 2,1% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Στο 2,1% υποχώρησε ο πληθωρισμός στη Ζώνη του ευρώ για το μήνα Απρίλιο, έναντι του 2,4% το Μάρτιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να κινηθεί στο 2,2%, εξέλιξη η οποία αποδίδεται στην υποχώρηση του κόστους της ενέργειας και την ισχυροποίηση του ευρώ.

Αναλυτές πιστεύουν τώρα πως αν ο δείκτης τιμών καταναλωτή παραμείνει πάνω από το όριο του 2%, που έχει θέσει η ΕΚΤ, υπάρχουν πλέον περιθώρια μείωσης των ευρωπαϊκών επιτοκίων.

Βελτιωμένα ήταν όμως και τα στοιχεία από την καταναλωτική εμπιστοσύνη, η οποία επίσης για τον Απρίλιο διαμορφώθηκε στο –19 από –21, με τους αναλυτές να περιμένουν –20.

Εξάλλου, ο δείκτης οικονομικού κλίματος Απριλίου, ανακοινώθηκε στο 97,9 έναντι προβλέψεων για 98 και προηγούμενης επίδοσης στο 97,8, ενώ ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος διαμορφώθηκε στο –0,7 από –12, και έναντι -11 που προέβλεπαν οι αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v