DuPont: Επιστροφή στην κερδοφορία

Επανήλθε στην κερδοφορία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2003 η δεύτερη μεγαλύτερη χημική εταιρία των ΗΠΑ DuPont, αλλά προειδοποίησε ότι τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου θα είναι μικρότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

DuPont: Επιστροφή στην κερδοφορία
Κέρδη κατέγραψε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2003 η δεύτερη μεγαλύτερη χημική εταιρία των ΗΠΑ, DuPont, καθώς η αύξηση των πωλήσεων στα φυτοφάρμακα βοήθησε την εταιρία να βελτιώσει τα αποτελέσματά της, παρά τη σημαντική άνοδο του ενεργειακού κόστους.

Τα κέρδη ανήλθαν στα 535 εκατ. δολάρια ή 53 σεντς ανά μετοχή, από ζημίες 2,47 δισ. δολαρίων ή 2,48 δολαρίων ανά μετοχή που είχε κατά το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο και περιελάμβανε κόστος ύψους 2,94 δισ. δολαρίων από τη μείωση της αξίας περιουσιακών στοιχείων της.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 16%, φτάνοντας τα 7,19 δισ. δολάρια, από τα 6,2 δισ. δολάρια.

Η εταιρία προχωρά σε αύξηση των τιμών της, σε μείωση των δαπανών της και σε πώληση μονάδων της, προκειμένου να επικεντρωθεί στις πλέον επικερδείς δραστηριότητες.

Για το δεύτερο τρίμηνο, η εταιρία προέβλεψε ότι θα έχει κέρδη που θα ανέλθουν στα 55 σεντς ανά μετοχή, αρκετά λιγότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για κέρδη 63 σεντς ανά μετοχή.

Η εταιρία δήλωσε ότι το κόστος από την αύξηση των ενεργειακών δαπανών αναμένεται να υπερδιπλασιασθεί σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v