Alcatel: Περιόρισε τις ζημίες στο α΄ τρίμηνο

Μειωμένες ζημίες ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο του έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο η Alcatel SA, ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της για μείωση του κόστους και ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Alcatel: Περιόρισε τις ζημίες στο α΄  τρίμηνο
Τη συρρίκνωση των ζημιών της για το α’ τρίμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο ανακοίνωσε η Alcatel SA, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, ως αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους.

Πιο συγκεκριμένα, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε ότι οι ζημίες της για το α’ τρίμηνο του 2003 ανήλθαν στα 461 εκατ. ευρώ σε σχέση με ζημίες 836 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο και πολύ πιο κάτω από τα 896 εκατ. ευρώ που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ωστόσο, οι πωλήσεις της εταιρίας κατέγραψαν μείωση της τάξεως του 31%, διαμορφούμενες στα 2,96 δισ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της ανατίμησης του ευρώ έναντι του δολαρίου, η οποία έπληξε τις εξαγωγές της.

Η Alcatel έχει προχωρήσει σε απολύσεις 2.000 εργαζομένων κατά το α’ τρίμηνο του έτους, φέρνοντας τον συνολικό αριθμό των απολυθέντων εργαζομένων της στους 20.000 από τις αρχές του 2001.

Η μετοχή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο του Παρισιού σημείωνε νωρίς σήμερα το πρωί κέρδη 5%, φτάνοντας τα 7,58 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v