BP: Υπερδιπλασιασμός των κερδών για το α΄ τρίμηνο

Υπερδιπλασίασε τα κέρδη της για το α’ τρίμηνο του 2003 η BP, η τρίτη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία στον κόσμο, καθώς αυξήθηκαν σημαντικά κατά την περίοδο αυτή, λόγω του πολέμου στο Ιράκ, οι τιμές του αργού πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

BP: Υπερδιπλασιασμός των κερδών για το α΄ τρίμηνο
Υπερδιπλασίασε τα κέρδη της για το α’ τρίμηνο του 2003 η BP, η τρίτη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία στον κόσμο, καθώς αυξήθηκε σημαντικά κατά την περίοδο αυτή η τιμή του αργού πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Πιο συγκεκριμένα, τα κέρδη, μη συνυπολογίζοντας τα έκτακτα έξοδα και τις αποσβέσεις εξαγορών, ανήλθαν στα 3,73 δισ. δολάρια για το α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, συγκρινόμενα με τα κέρδη 1,58 δισ. δολαρίων που κατέγραψε για την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 3,5 δισ. δολαρίων, ενώ θεωρούν πως η μεγάλη αύξηση στα κέρδη της BP οδηγεί στο σχετικά ασφαλές συμπέρασμα ότι και οι ανταγωνίστριες Shell και Exxon-Mobil θα παρουσιάσουν αυξημένη κερδοφορία για το τρίμηνο.

Επισημαίνεται ότι η τιμή του αργού πετρελαίου έφτασε σε υψηλά δωδεκαετίας τον Φεβρουάριο στη Νέα Υόρκη (40 δολ. το βαρέλι) εξαιτίας του πολέμου στο Ιράκ, ενώ σημαντικά αυξήθηκαν και τα περιθώρια κέρδους από τη διύλιση του ”μαύρου χρυσού”.

Η μετοχή της BP σημείωνε κέρδη 1,2% φτάνοντας τις 4,08 αγγλικές λίρες νωρίς σήμερα το πρωί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v