Credit Suisse Group: Κερδοφόρο το α’ τρίμηνο

Κέρδη κατέγραψε για το α’ τρίμηνο του 2003 η Credit Suisse Group, ο δεύτερος μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος της Ελβετίας, μετά από τις ζημιές των τριών προηγουμένων τριμήνων, καθώς η επενδυτική τράπεζα του ομίλου, η CSFB κατέστη κερδοφόρα, μετά τα μέτρα για τον περιορισμό του κόστους.

Credit Suisse Group: Κερδοφόρο το α’ τρίμηνο
Κέρδη κατέγραψε για το α’ τρίμηνο του 2003 η Credit Suisse Group, ο δεύτερη μεγαλύτερο τράπεζικός όμιλος της Ελβετίας, μετά από τις ζημιές των τριών προηγουμένων τριμήνων, καθώς η επενδυτική τράπεζα του ομίλου, η Credit Suisse First Bank (CSFB) κατέστη κερδοφόρα, μετά τα μέτρα για τον περιορισμό του κόστους.

Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος ανακοίνωσε κέρδη για το α’ τρίμηνο του έτους ύψους 650 εκ. ελβετικών φράγκων (477 εκ. δολάρια), έναντι κερδών 368 εκ. ελβετικών φράγκων την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Εξάλλου, η CSFB κατέγραψε για το πρώτο τρίμηνο κέρδη 160 εκ. δολάρια, μετά από ζημιές ύψους 850 για το τελευταίο τρίμηνο του 2002.

Τα θετικά αποτελέσματα, τα οποία ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών, οφείλονται στη μείωση του κόστους κατά 5,8 δισ. ελβετικά φράγκα στην οποία προχώρησε ο τραπεζικός όμιλος Credit Suisse, μέσω, κυρίως, της απόλυσης του 25% του προσωπικού της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v