Siemens: Επιδιώκει την εξαγορά μονάδας της Alstrom

Στην εξαγορά της μονάδας κατασκευής τουρμπινών της γαλλικής Alstrom αναμένεται να προχωρήσει η Siemens, αναφέρουν οι ”FT”. Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε η γερμανική εταιρία, πωλήσεις και παραγγελίες υποχώρησαν σημαντικά στο β΄ τρίμηνο του οικονομικού έτους της.

Siemens: Επιδιώκει την εξαγορά μονάδας της Alstrom
Κοντά στην εξαγορά της βιομηχανικής μονάδας κατασκευής τουρμπινών της γαλλικής εταιρίας Alstrom βρίσκεται η γερμανική εταιρία Siemens. Η αξία της συμφωνίας υπολογίζεται στο 1 δισ. ευρώ, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι ”Financial Times”.

Η εξαγορά θα δώσει στη Siemens πρόσβαση σε μικρότερες τουρμπίνες, οι οποίες έχουν ευρύτερες βιομηχανικές εφαρμογές, έναντι των μεγαλυτέρων, με την παραγωγή των οποίων ασχολείται η εταιρία σήμερα.

Όπως αναφέρουν αναλυτές, η δημιουργία αποθεματικών ρευστότητας της Siemens κατά την τελευταία τριετία τής έχει δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε εξαγορές, εκμεταλλευόμενη τις ιστορικά χαμηλές τιμές στα περιουσιακά στοιχεία μηχανολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Εξάλλου, η Siemens ανακοίνωσε ότι είχε σταθερά κέρδη κατά το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους της, ”παρά τη σημαντική υποχώρηση των πωλήσεων και των παραγγελιών”.

Τα προ φόρων κέρδη της Siemens ανήλθαν στο 1,07 δισ. ευρώ κατά το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου (από 1,09 δισ. ευρώ πέρυσι), κάτι που συνέπεσε με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ωστόσο οι πωλήσεις υποχώρησαν σημαντικά, στα 18,23 δισ. ευρώ, από 21,26 δισ. ευρώ, ενώ η αξία των νέων παραγγελιών ανήλθε στα 19,08 δισ. ευρώ, από τα 22,43 δισ. ευρώ, αντικατοπτρίζοντας τις ανησυχίες των πελατών για την πορεία της οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v