”Θα παραμείνω”, δηλώνει ο Άλαν Γκρίνσπαν

Βέβαιη φαίνεται η παραμονή του Άλαν Γκρίνσπαν στη θέση του προέδρου της Fed. Ο ”γκουρού”, που αναρρώνει από την επιτυχημένη εγχείρηση προστάτη στην οποία υποβλήθηκε, αποδέχθηκε την πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, για ανανέωση της θητείας του.

”Θα παραμείνω”, δηλώνει ο Άλαν Γκρίνσπαν
Τέλος στις συζητήσεις περί διαδοχής του επιχείρησε να βάλει ο πρόεδρος της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν, που αναρρώνει από την επιτυχημένη εγχείρηση προστάτη στην οποία υποβλήθηκε, δηλώνοντας ότι θα αποδεχθεί την ανανέωση της θητείας του.

Ο Α. Γκρίνσπαν απάντησε με αυτόν τον τρόπο στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, που την Τρίτη πρότεινε την παραμονή του στη θέση.

Η τετραετής θητεία του Α. Γκρίνσπαν ολοκληρώνεται στα μέσα του 2004 και υπήρχε έντονη φημολογία ότι η κυβέρνηση Μπους δεν θα επιδιώξει την ανανέωσή της, καθώς ενοχλήθηκε από την αντίθεσή του στο πρόγραμμα φορολογικών περικοπών.

”Εάν ο πρόεδρος Μπους με προτείνει και η Γερουσία εγκρίνει την επιλογή του, έχω κάθε πρόθεση να υπηρετήσω στη θέση”, δήλωσε ο Α. Γκρίνσπαν, συμπληρώνοντας ότι ”ο πρόεδρος και εγώ δεν έχουμε συζητήσει το θέμα, αλλά εκτιμώ ιδιαιτέρως την εμπιστοσύνη του”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v