Υπερδιπλασιάσθηκαν τα κέρδη τριμήνου της Pfizer

Υπερδιπλασιάσθηκαν τα κέρδη της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας στον κόσμο κατά το πρώτο τρίμηνο, καθώς η Pfizer προχώρησε στην πώληση μη κύριων περιουσιακών στοιχείων της, προκειμένου να επικεντρωθεί στον φαρμακευτικό τομέα και να ολοκληρώσει τη συγχώνευσή της με την Pharmacia.

Υπερδιπλασιάσθηκαν τα κέρδη τριμήνου της Pfizer
Υπερδιπλασιάσθηκαν τα κέρδη της Pfizer κατά το πρώτο τρίμηνο του 2003, λόγω της πώλησης μονάδων της, αλλά και χάρη στις αυξημένες πωλήσεις φαρμάκων για τη χοληστερίνη, την επιληψία και την κατάθλιψη.

Τα κέρδη της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας στον κόσμο ανήλθαν στα 4,67 δισ. δολάρια ή 76 σεντς ανά μετοχή, από 1,96 δισ. δολάρια ή 31 σεντς ανά μετοχή, που ήταν κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 10%, στα 8,53 δισ. δολάρια.

Στα αποτελέσματα περιλαμβάνονται κέρδη ύψους 2,2 δισ. δολαρίων ή 36 σεντς ανά μετοχή, από την πώληση της μονάδας γλυκών Adams και της σειράς ξυριστικών προϊόντων Schick-Wilkinson Sword.

Η Pfizer προχωρά στην πώληση μη κύριων περιουσιακών στοιχείων της, προκειμένου να επικεντρωθεί στον φαρμακευτικό τομέα και να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της συγχώνευσής της με την ανταγωνιστική Pharmacia, η οποία καθυστέρησε να λάβει την έγκριση των αρχών ανταγωνισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v