Η Microsoft παρέχει πρόσβαση στα Windows

Τους όρους όσον αφορά στη χρήση του λογισμικού της από ανταγωνιστικές εταιρίες αναθεώρησε η Microsoft, διευκολύνοντας την πρόσβαση των εταιριών πληροφορικής σε στοιχεία που κρίνονται απαραίτητα για την ομαλή συνεργασία των λογισμικών τους με τα Windows.

Η Microsoft παρέχει πρόσβαση στα Windows
Πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν στο λειτουργικό σύστημα των Windows συμφώνησε να παρέχει στους ανταγωνιστές της η Microsoft, ως μέρος της συμφωνίας που σύναψε με τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού των ΗΠΑ και το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η Microsoft συμφώνησε να καταστήσει ευκολότερη και φθηνότερη την πρόσβαση των εταιριών πληροφορικής σε καίρια στοιχεία του λογισμικού της, που κρίνονται απαραίτητα για την ομαλή συνεργασία των λογισμικών τους με τα Windows.

Η ανακοίνωση έρχεται έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων μεταξύ της μεγαλύτερης εταιρίας πληροφορικής στον κόσμο και του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, που επιβλέπει τη συμφωνία των αρχών ανταγωνισμού και της Microsoft.

Η Microsoft κρίθηκε ένοχη για κατάχρηση του μονοπωλίου που έχει στα λειτουργικά συστήματα των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα η Microsoft συμφώνησε να προχωρήσει σε αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα των Windows, καθιστώντας ευκολότερη τη χρήση ανταγωνιστικού λογισμικού από τους καταναλωτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v