Lehman Bros: Επένδυση 1,25 δισ. δολ. στην UFJ

Νέα ”ένεση κεφαλαίων”, ύψους 1,25 δισ. δολ., με κατεύθυνση την τράπεζα UFJ, πραγματοποιεί διεθνής οίκος, αυτή τη φορά η Lehman Brothers. Η αμερικανική επενδυτική αναμένεται να αγοράσει προνομιούχες μετοχές σε θυγατρική διαχείρισης ενεργητικού της UFJ.

Lehman Bros: Επένδυση 1,25 δισ. δολ. στην UFJ
Το ποσό των 150 δισ. γεν ή 1,25 δισ. δολ. είναι έτοιμη να επενδύσει η επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ Lehman Brothers στην ιαπωνική UFJ.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ”Financial Times”, ο οίκος προτίθεται να αγοράσει προνομιούχες μετοχές που θα κατέχει το ιαπωνικό ίδρυμα σε θυγατρική, η οποία θα συσταθεί προκειμένου να διαχειριστεί ενεργητικό της UFJ, αξίας 500 δισ. γεν.

Η κίνηση της UFJ είναι η δεύτερη παρόμοια μετά τη συμφωνία που πρόσφατα έκανε με τη Merrill Lynch και καταδεικνύει, μεταξύ άλλων, τις οικονομικές δυσκολίες που εξακολουθεί να έχει - αφού και η υπονοηθείσα κυβερνητική παρέμβαση για τα επισφαλή δάνεια δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.

Αξίζει να τονιστεί πως το τελευταίο διάστημα οι επενδύσεις από Ευρώπη και ΗΠΑ με κατεύθυνση τράπεζες της Ιαπωνίας έχουν ενταθεί, με το ”νέο κύμα” κεφαλαιακών εισροών να ξεκινά από την απόφαση της Goldman Sachs τον Ιανουάριο να τοποθετήσει 150 δισ. γεν στη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, την SMFG.

Αναλυτές εκτιμούν πως αρκετά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να στηρίξουν το ταλαιπωρημένο τραπεζικό σύστημα της Ιαπωνίας, προκειμένου να διασφαλίσουν και εαυτούς από τυχόν κατάρρευσή του, που θα δημιουργούσε φαινόμενα ”ντόμινο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v