DeltaAirlines: Διεύρυνση ζημιών κατά το α΄ τρίμηνο

Διευρύνθηκαν οι ζημίες της Delta Airlines για το α’ τρίμηνο του 2003, καθώς η κρίση που σοβεί στον αεροπορικό κλάδο, λόγω της γεωπολιτικής αστάθειας και της άτυπης πνευμονίας SARS, κατέστησε το πρώτο τρίμηνο του έτους ως ένα από τα χειρότερα στην επιχειρηματική ιστορία της.

DeltaAirlines: Διεύρυνση ζημιών κατά το α΄ τρίμηνο
H Delta Airlines ανακοίνωσε διεύρυνση των ζημιών της για το α’ τρίμηνο του 2003, καθώς η κρίση που σοβεί στον αεροπορικό κλάδο, λόγω της γεωπολιτικής αστάθειας και της άτυπης πνευμονίας SARS, κατέστησε το πρώτο τρίμηνο του έτους ως ένα από τα χειρότερα στην επιχειρηματική ιστορία της.

Πιο συγκεκριμένα, ο τρίτος σε μέγεθος αερομεταφορέας των ΗΠΑ ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο του 2003 ζημίες ύψους 466 εκατ. δολαρίων (3,81 δολ. ανά μετοχή), έναντι ζημιών 397 εκατ. δολαρίων που κατέγραψε την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Επισημαίνεται ότι οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για ζημίες 3,50 δολ. ανά μετοχή.

Ωστόσο, η Delta Airlines, της οποίας τα έσοδα σημείωσαν οριακή αύξηση για το α’ τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό (από τα 3,1 δισ. σε 3,2 δισ.), βρίσκεται, σύμφωνα με τους αναλυτές, σε καλύτερη θέση από τους περισσότερους ανταγωνιστές της στην προσπάθεια επιβίωσης από την ”καθοδική περιδίνηση” του αεροπορικού κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v