Akzo Nobel: Μείωση 41% στα κέρδη α’ τριμήνου

Mείωση 41% στα κέρδη α’ τριμήνου ανακοίνωσε η Akzo Nobel NV, η μεγαλύτερη εταιρία χημικών και φαρμακευτικών προϊόντων της Ολλανδίας, εξαιτίας της μεγάλης πτώσης των πωλήσεων του αντικαταθλιπτικού της φαρμάκου Remeron.

Akzo Nobel: Μείωση 41% στα κέρδη α’ τριμήνου
Η Akzo Nobel NV, η μεγαλύτερη εταιρία χημικών και φαρμακευτικών προϊόντων της Ολλανδίας, ανακοίνωσε μείωση 41% στα κέρδη α’ τριμήνου 2003, εξαιτίας της μεγάλης πτώσης των πωλήσεων του αντικαταθλιπτικού της φαρμάκου Remeron.

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της ολλανδικής εταιρίας για το α’ τρίμηνο του 2003 ανήλθαν στα 139 εκατ. ευρώ (0,49 ευρώ/μετοχή), σε σχέση με τα κέρδη της τάξης των 239 εκατ. ευρώ (0,82 ευρώ/μετοχή) για την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σημειώνεται ότι οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 174 εκατ. ευρώ.

Η εταιρία είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο ότι περίμενε μείωση των κερδών κατά 10%, εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού που αντιμετωπίζει στην αγορά των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων, από φθηνότερες απομιμήσεις του δικού της φαρμάκου Remeron, τα οποία έχουν αρχίσει να διατίθενται στην αγορά από τις αρχές του έτους.

Εξάλλου, η Akzo Nobel επανέλαβε την πρόβλεψή της για το 2003, σύμφωνα με την οποία τα κέρδη της για το τρέχον έτος θα είναι ”σημαντικά χαμηλότερα, περίπου κατά 10%”, από αυτά του 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v