SEC: Πιθανή δίωξη και κατά JP Morgan, λόγω Enron

Το ενδεχόμενο δικαστικού αγώνα αντιμετωπίζει και η JP Morgan Chase, καθώς κατά αυτής στρέφονται τώρα τα βέλη της SEC αναφορικά με τον ενδεχόμενο ρόλο της πρώτης στην απόκρυψη του πραγματικού ύψους των χρεών της Enron.

SEC: Πιθανή δίωξη και κατά JP Morgan, λόγω Enron
Την πιθανότητα να αναλάβει η SEC δικαστική δράση εναντίον της αντιμετωπίζει η τράπεζα των ΗΠΑ JP Morgan Chase, λόγω του ενδεχόμενου ρόλου της στην απόκρυψη του πραγματικού ύψους των χρεών της Enron.

H αμερικανική τράπεζα επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για ειδοποίηση που της επέδωσε η SEC, σύμφωνα με την οποία είναι πιθανόν να της αποδοθούν και αστικές ευθύνες.

Η κίνηση αυτή έρχεται ένα μήνα μετά τον συμβιβασμό της Merrill Lynch με τη SEC, όπου αποφασίστηκε η καταβολή 80 εκατ. δολαρίων προς τις αμερικανικές αρχές. Και η Merrill Lynch είχε ”κατηγορηθεί” ότι παρείχε βοήθεια στις... αλχημείες της Enron.

Σε ανάλογες διαπραγματεύσεις με τη SEC, οι οποίες εκτιμάται ότι θα καταλήξουν σύντομα, βρίσκεται και η Citigroup.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάρρευση της Enron το 2001 σήμανε την έναρξη πολλαπλών ερευνών σχετικά με τους μηχανισμούς τους οποίους ανέπτυξαν οι επενδυτικές τράπεζες της Wall με σκοπό να βοηθήσουν την Enron στην εύρεση κεφαλαίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v