Γερμανία:Πρόστιμο για καρτέλ σε εταιρίες τσιμέντων

Για από κοινού διαμόρφωση τιμών κατηγορούνται έξι εταιρίες τσιμέντων που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία και καλούνται να καταβάλλουν πρόστιμο-ρεκόρ 660 εκατ. ευρώ που τους επέβαλαν οι αρμόδιες γερμανικές αρχές.

Γερμανία:Πρόστιμο για καρτέλ σε εταιρίες τσιμέντων
Πρόστιμο-ρεκόρ ύψους 660 εκατ. ευρώ επέβαλαν οι γερμανικές αρχές σε έξι εταιρίες τσιμέντων μετά από έρευνα με την κατηγορία της από κοινού διαμόρφωσης τιμών στον κλάδο.

Η γερμανική HeidelbergCement, που δεν παραδέχθηκε ότι φέρει καμία ευθύνη, θα καταβάλει το υψηλότερο ποσό, 251,5 εκατ. ευρώ, που είναι ωστόσο κατά πολύ λιγότερο από τα 400 εκατ. ευρώ που αρχικά θεωρείτο ότι θα κατέβαλε. Ωστόσο η εταιρία δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση.

Οι επίσης γερμανικές εταιρίες Dyckerhoff και Schwenk καλούνται να πληρώσουν 95 εκατ. ευρώ και 142 εκατ. ευρώ αντιστοίχως. Η γαλλική Lafarge θα καταβάλει πρόστιμο 86 εκατ. ευρώ και η Alsen, η θυγατρική της ελβετικής εταιρίας Holcim στη Γερμανία, θα πληρώσει 74 εκατ. ευρώ.

Η γερμανική μονάδα της βρετανικής εταιρίας RMC, Readymix, που συνεργάστηκε με τις αρχές, είχε το μικρότερο πρόστιμο, ύψους 12 εκατ. ευρώ.

Συνολικά 30 εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία βρέθηκαν στο στόχαστρο των αρμοδίων αρχών τον περασμένο Ιούλιο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες σε 13 εταιρίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v