Allianz: Η αύξηση κεφαλαίου ξεπερνά τις προσδοκίες

Η μεγάλη ανταπόκριση των επενδυτών για τη συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ώθησε την Allianz να προβεί σε αύξηση του ποσού των εκδιδομένων δικαιωμάτων προτίμησης (rigths issue) κατά 0,9 δισ. ευρώ, θέτοντας ως τιμή της μετοχής τα 38 ευρώ.

Allianz: Η αύξηση κεφαλαίου ξεπερνά τις προσδοκίες
Η Allianz, στο αρχικό στάδιο ενίσχυσης της κεφαλαιακής της βάσης κατά 5 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε ότι η μεγάλη ανταπόκριση των επενδυτών την ώθησε να προβεί τελικά σε αύξηση του ποσού των εκδιδομένων δικαιωμάτων προτίμησης κατά 0,9 δισ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ η αύξηση κεφαλαίου με προσφορά δικαιωμάτων προτίμησης θα ανερχόταν στα 3,5 δισ. ευρώ (το υπόλοιπο 1,5 δισ. αφορούσε στην έκδοση σειράς υφιστάμενων ομολογιών), η μεγάλη ανταπόκριση των επενδυτών για τη συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ώθησε την Allianz να προβεί τελικά σε αύξηση μέσω rights offering κατά 4,4 δισ. ευρώ.

Όπως ανέφερε η Allianz, θα αντιστοιχούν επτά δικαιώματα προτίμησης ανά 15 υπάρχουσες μετοχές της εταιρίας, αναλογία βάσει της οποίας εκτιμάται ότι ο αριθμός των κυκλοφορούντων μετοχών της θα αυξηθεί έως και 46,7%.

Η περίοδος συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Allianz μέσω εξάσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης θα διαρκέσει από τις 15 Απριλίου έως και τις 29 Απριλίου.

Ο προσδιορισμός της τιμής ανά μετοχή στα 38 ευρώ κατά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου καταδεικνύει την ύπαρξη discount της τάξης του 41,36% σε σχέση με την τιμή των 64,8 ευρώ που είχε η μετοχή της Allianz στις 19 Μαρτίου, μία ημέρα δηλαδή πριν την ανακοίνωση λήψης μέτρων για την ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης, ενώ το discount ανέρχεται σε 33,22% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Παρασκευή 11 Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v