Allianz: Ενισχύει την κεφαλαιακή της βάση

Σε έκδοση δικαιωμάτων προτίμησης και σειράς υφιστάμενων ομολογιακών τίτλων ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η γερμανική ασφαλιστική εταιρία Allianz, προκειμένου να ενισχύσει την κεφαλαιακή της βάση κατά συνολικά 5 δισ. ευρώ.

Allianz: Ενισχύει την κεφαλαιακή της βάση
Σε έκδοση δικαιωμάτων προτίμησης ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η Allianz για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 3,5 δισ. ευρώ, όπως είχε προαναγγείλει από τις 20 Μαρτίου ως μέρος του σχεδίου ενίσχυσης της κεφαλαιακής της βάσης.

Η γερμανική ασφαλιστική είχε αναφέρει τότε ότι επρόκειτο να ενισχύσει την κεφαλαιακή της βάση συνολικά κατά 5 δισ. ευρώ, με την έκδοση σειράς υφιστάμενων ομολογιακών τίτλων (subordinate bonds) συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ, καθώς και με την έκδοση δικαιωμάτων προτίμησης κατά το ποσό των 3,5 δισ. ευρώ.

Όπως ανέφερε η Allianz, θα αντιστοιχούν επτά δικαιώματα προτίμησης ανά 15 υπάρχουσες μετοχές της εταιρίας, αναλογία βάσει της οποίας εκτιμάται ότι ο αριθμός των κυκλοφορούντων μετοχών της θα αυξηθεί έως και 46,7%.

Η περίοδος συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Allianz μέσω εξάσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης θα διαρκέσει από τις 15 Απριλίου έως και τις 29 Απριλίου.

Η εταιρία δεν προσδιόρισε ακόμα την τιμή της κάθε νέας μετοχής κατά την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, αλλά εκτιμήσεις διαχειριστών κεφαλαίων αναφέρονταν σε έκπτωση της τιμής εγγραφής μεταξύ 20% και 40% σε σχέση με την τιμή διαπραγμάτευσης της τιμής της μετοχής της Allianz στα 64 ευρώ, κατά την ημερομηνία ανακοίνωσης της έκδοσης δικαιωμάτων προτίμησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v