Roche: Απογοητευτικές οι πωλήσεις του 1ου τριμήνου

Υπό πίεση βρίσκεται η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche, καθώς οι πωλήσεις της για το α΄ τρίμηνο ήταν λιγότερες από τις αναμενόμενες, αν και η εταιρία διατήρησε τον στόχο για επίτευξη πωλήσεων και λειτουργικών κερδών διψήφιου αριθμού για το 2003.

Roche: Απογοητευτικές οι πωλήσεις του 1ου τριμήνου
Μικρότερη από την αναμενόμενη ήταν η αύξηση των πωλήσεων της Roche για το α΄ τρίμηνο, που βρίσκεται υπό πίεση να αποδείξει ότι τα νέα της φάρμακα είναι ικανά να διατηρήσουν τους ρυθμούς ανάπτυξης της εταιρίας.

Οι πωλήσεις στον φαρμακευτικό και διαγνωστικό τομέα της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 3%, φτάνοντας τα 6,7 δισ. ελβετικά φράγκα. Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία διατήρησε τον στόχο για επίτευξη πωλήσεων και λειτουργικών κερδών διψήφιου αριθμού για το 2003, στο ελβετικό νόμισμα, χωρίς να επηρεασθούν τα λειτουργικά περιθώρια κέρδους της.

Οι πωλήσεις του α΄ τριμήνου επηρεάσθηκαν σε σημαντικό βαθμό από τη διαδικασία ενσωμάτωσης της εξαγορασθείσας Chugai πέρσι, της ιαπωνικής φαρμακευτικής εταιρίας, και από την ενίσχυση του ελβετικού φράγκου.

Στη Roche έχει μερίδιο δικαιωμάτων ψήφου 32,7% η Novatris, ενώ μερίδιο της τάξεως του 50% ελέγχουν οι οικογένειες που ίδρυσαν την εταιρία.

Όμως, η επί μακρόν αναμενόμενη ανάκαμψη της εταιρίας έχει καθυστερήσει από τις αποτυχημένες παρουσιάσεις νέων φαρμάκων κατά τα τελευταία έτη και οι αναλυτές εκτιμούν ότι εάν τα νέα φάρμακα δεν ανταποκριθούν στις προσδοκίες της Roche, τότε κινδυνεύει να πέσει θύμα επιθετικής εξαγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v