Axa: Σχεδόν διπλάσιες οι ζημίες για το 2002

Σχεδόν διπλάσιες είναι τελικώς οι ζημίες της ασφαλιστικής εταιρίας Axa για το 2002, βάσει των λογιστικών προτύπων που ισχύουν στις ΗΠΑ, κάτι που προκάλεσε τις ανησυχίες των επενδυτών για την κεφαλαιακή βάση της εταιρίας.

Axa: Σχεδόν διπλάσιες οι ζημίες για το 2002
Μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες είναι τελικά οι ζημίες της Axa για το 2002, βάσει των λογιστικών προτύπων που ισχύουν στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ανησυχίες για τα οικονομικά της δεύτερης μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας της Ευρώπης.

Στις 27 Φεβρουαρίου η εταιρία δήλωσε πως ανέμενε ότι οι ζημίες της θα έφταναν το 1,6 δισ. ευρώ για το 2002, ενώ βάσει των νέων υπολογισμών θα φτάσουν τα 2,9 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα γαλλικά λογιστικά πρότυπα, η εταιρία είχε για το 2002 κέρδη ύψους 949 εκατ. ευρώ.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα στα έσοδά τους από τη μακροχρόνια υποχώρηση των χρηματιστηριακών αγορών. Η Axa, όπως και οι ανταγωνιστές της Zurich Financial Services και Swiss Reinsurance, προχώρησαν στη μείωση του μερίσματος που απέδωσαν για το 2002, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα αποθέματα που χρειάζονται για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Παράλληλα, οι γερμανικές ασφαλιστικές εταιρίες, Munich Re και Allianz, ανακοίνωσαν προόδους στον τομέα εύρεσης νέων κεφαλαίων με την έκδοση νέων ομολογιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v