Lufthansa: ”Profit warning” για α΄ τρίμηνο 2003

Προειδοποίηση για ζημίες (profit warning) εξέδωσε σήμερα η Lufthansa, βάσει της οποίας o γερμανικός αερομεταφορέας πρόκειται να καταγράψει απροσδόκητα μεγάλη λειτουργική ζημία στο πρώτο τρίμηνο του 2003.

Lufthansa: ”Profit warning”  για α΄ τρίμηνο 2003
H Lufthansa εξέδωσε προειδοποίηση κερδοφορίας (profit warning), βάσει της οποίας η εταιρία πρόκειται να καταγράψει απροσδόκητα μεγάλη λειτουργική ζημία στο πρώτο τρίμηνο του 2003.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, οι λόγοι για τις λειτουργικές ζημίες είναι η απότομη πτώση της ζήτησης στις αερομεταφορές επιβατών εξαιτίας της συνεχιζόμενης δυσχέρειας της γερμανικής οικονομίας, οι εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο στο Ιράκ που ενισχύουν το ενδεχόμενο μελλοντικών τρομοκρατικών χτυπημάτων, αλλά και η θανατηφόρα πνευμονία SARS, της οποίας η επιδημική μετάδοση έχει απρόβλεπτες συνέπειες ειδικά για τα μέσα μεταφοράς προσώπων.

Εξάλλου, η Lufthansa ανέφερε ότι ένα πρώτο μέτρο αντίδρασής της στις τρέχουσες μη ευνοϊκές οικονομικές συγκυρίες θα είναι η μείωση της εβδομαδιαίας απασχόλησης του προσωπικού εδάφους στις 36 ώρες εβδομαδιαίως από τις 15 Απριλίου.

Η εταιρία θα προχωρήσει επίσης σε συναντήσεις με τους εκπροσώπους του ιπτάμενου προσωπικού της προκειμένου να εξευρεθούν κοινής αποδοχής λύσεις για την έξοδο από την κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v