Μονάδα της Pinault-Printemps εξαγοράζει η Depot

Στην Ευρώπη επεκτείνεται η αμερικανική εταιρία Office Depot, προχωρώντας στην εξαγορά της μονάδας εξοπλισμού γραφείων Guilbert, από την Pinault-Printemps. Η κίνηση εντάσσεται στο σχέδιο της Office για ”άνοιγμα” σε νέες αγορές, μετά την υποχώρηση των πωλήσεών της στη Β. Αμερική.

Μονάδα της Pinault-Printemps εξαγοράζει η Depot
Την εξαγορά της μονάδας εξοπλισμού γραφείων Guilbert, από την Pinault-Printemps, συμφώνησε η Office Depot έναντι 855 εκατ. ευρώ σε μετρητά, προκειμένου να ανταγωνιστεί την Staples, τη μεγαλύτερη εταιρία ειδών γραφείου στον κόσμο.

Η εξαγορά της Guilbert θα διπλασιάσει το μέγεθος της ευρωπαϊκής μονάδας της Office Depot και θα της επιτρέψει να πουλήσει είδη γραφείου και έπιπλα κατευθείαν σε εταιρίες στο Βέλγιο και την Ισπανία.

Η Office Depot επεκτείνεται στην Ευρώπη, καθώς οι πωλήσεις της στην Βόρειο Αμερική υποχωρούν κατά τα τελευταία τρία έτη, επηρεασμένες από τη συρρίκνωση των καταναλωτικών δαπανών.

Η Pinault, που, μεταξύ άλλων, ελέγχει και την Gucci Group, πωλεί περιουσιακά στοιχεία της προκειμένου να επικεντρωθεί στο λιανικό εμπόριο και ειδικότερα στα προϊόντα πολυτελείας.

Οι αναλυτές υπολόγιζαν ότι το ποσό που θα καταβαλλόταν για την Guilbert θα κυμαινόταν μεταξύ 500 και 700 εκατ. ευρώ. Η συναλλαγή αποτιμά την εταιρία 13 φορές υψηλότερα των περσινών λειτουργικών κερδών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v