Χαμένη η Nintendo στη μάχη με Microsoft

Οι κατά το ήμισυ υπολειπόμενες των προβλέψεων πωλήσεις της κονσόλας GameCube οδήγησαν σε ”καταπόντιση” (-38%) τα κέρδη της Nintendo Cο. και σε απώλεια της δεύτερης θέσης στις πωλήσεις παγκοσμίως, την οποία κατέλαβε η νεοφερμένη στο ταχύτατα αναπτυσσόμενο χώρο Microsoft.

Χαμένη η Nintendo στη μάχη με Microsoft
Μεγάλη μείωση 38% σημείωσαν τα κέρδη της ιαπωνικής εταιρίας κατασκευής βιντεοπαιχνιδιών Nintendo Co., εξαιτίας των κατά το ήμισυ υπολειπομένων των προβλέψεων πωλήσεων της κονσόλας βιντεοπαιχνιδιών GameCube, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

Επισημαίνεται ότι η αγορά των video games αναπτύσσεται με ετήσιο ρυθμό 15% και έχει ήδη ξεπεράσει σε τζίρο ακόμα και το Hollywood.

Η μάχη που έχει ξεσπάσει την τελευταία διετία για την κατάληψη της δεύτερης θέσης –η πρωτιά είναι ”κατοχυρωμένη” από τη Sony και το Playstation 2- ανάμεσα στη Micosoft (Xbox) και τη Nintendo (GameCube) φαίνεται ότι εξελίσσεται ξεκάθαρα πλέον υπέρ της, νεοφερμένης στο χώρο, αμερικανικής εταιρίας.

Πιο συγκεκριμένα η Nintendo, η οποία βρισκόταν στη δεύτερη θέση μέχρι πρότινος σε πωλήσεις κονσόλων, ανακοίνωσε ότι πωλήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο 5,6 εκ. GameCube μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους στις 31 Μαρτίου, 48% χαμηλότερα από τις προβλέψεις της που έκαναν λόγο για πωλήσεις 10,2 εκατομμύρια.

Από τη μεριά της η Microsoft περιμένει συνολικές πωλήσεις 9 εκ. κονσολών Xbox μέχρι το τέλους του Ιουνίου.

Αναλυτές της αγοράς επισημαίνουν ότι οι χαμηλές πωλήσεις του GameCube οφείλονται στην αδυναμία της Nintendo να προσελκύσει καταναλωτές άνω των 15 ετών, με αποτέλεσμα το target group της να παραμείνει αισθητά περιορισμένο σε σχέση με τους ανταγωνιστές της Sony και Microsoft.

Η μετοχή της Nintendo μετά την ανακοίνωση σημείωσε πτώση 1,2% στο χρηματιστήριο της Osaka, έναντι κερδών 3,5% που σημείωνε πριν από αυτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v