Απολύσεις και ”πάγωμα” προσλήψεων από την KLM

Σε απολύσεις και σε πάγωμα προσλήψεων προχωρά η KLM, στο πλαίσιο των προσπαθειών περικοπής των δαπανών που καταβάλλουν -ως επακόλουθο του πολέμου του Ιράκ- οι ευρωπαϊκές αεροπορικές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη μείωση της επιβατικής κίνησης.

Απολύσεις και ”πάγωμα” προσλήψεων από την KLM
Σε ”αρκετές χιλιάδες απολύσεις” θα προχωρήσει η KLM Royal Dutch Airlines, προκειμένου να περικόψει τα έξοδά της, δεδομένου ότι ο πόλεμος στο Ιράκ έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των ταξιδιών.

Η τέταρτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης δήλωσε ότι στο σχέδιό της περιλαμβάνονται απολύσεις και πάγωμα προσλήψεων. Η ολλανδική εταιρία απασχολούσε 34.850 άτομα κατά το τέλος του 2002.

Οι αεροπορικές εταιρίες προχωρούν στη λήψη μέτρων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη μείωση της επιβατικής κίνησης. Η British Airways επισπεύδει τις περικοπές θέσεων εργασίας, η Air France καθυστερεί την παραλαβή νέων αεροσκαφών και η Deutsche Lufthansa καθηλώνει επτά αεροσκάφη υπερατλαντικών πτήσεων.

Ο πόλεμος στο Ιράκ υπολογίζεται ότι θα κοστίσει στις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες περί τα 2,5 δισ. δολάρια σε λειτουργικά έσοδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ενωσης Ευρωπαϊκών Αεροπορικών Εταιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v