Munich Re: Κερδοφόρο το 2002

Παρά τη συνεχιζόμενη υποχώρηση των αγορών, που οδήγησαν σε σημαντική μείωση των στοιχείων του ενεργητικού της Munich Re κατά το δ΄ τρίμηνο, η μεγαλύτερη αντασφαλιστική εταιρία στον κόσμο κατάφερε να ολοκληρώσει με κέρδη το 2002.

Munich Re: Κερδοφόρο το 2002
Με κέρδη ύψους 1,1 δισ. ευρώ κατάφερε να ολοκληρώσει το 2002 η Munich Re, παρά την επιδείνωση των αποτελεσμάτων της κατά το δ΄ τρίμηνο του 2002, λόγω της μείωσης της αξίας στοιχείων του ενεργητικού της.

Η μεγαλύτερη αντασφαλιστική εταιρία στον κόσμο ανέφερε ότι το 2002 τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 1,1 δισ. ευρώ έναντι 0,25 δισ. ευρώ της προηγούμενης χρονιάς.

Αυτό σημαίνει ότι με βάση τα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου του 2002, οι ζημίες στο δ΄ τρίμηνο υπολογίζεται ότι ανήλθαν στα επίπεδα ρεκόρ των 2,2 δισ. ευρώ.

Η Munich Re πρότεινε μέρισμα 1,25 ευρώ ανά μετοχή, το ίδιο με το περσινό. Η εταιρία δήλωσε ότι τα κέρδη της μειώθηκαν λόγω της μείωσης των στοιχείων του ενεργητικού της κατά 6,3 δισ. ευρώ μετά τη συνεχιζόμενη πτώση των διεθνών αγορών, αλλά και λόγω των πρόσθετων αποθεμάτων που θα διαθέσει προς ενίσχυση της ζημιογόνου αμερικανικής μονάδας της American Re.

Τα κεφαλαιακά κέρδη 4,7 δισ. ευρώ από την πώληση μεριδίων της Munich Re σε θυγατρικές εταιρίες της Allianz, δεν κατάφεραν να αντισταθμίσουν τις ζημιές. Η εταιρία δήλωσε ότι αναμένει ότι θα είναι κερδοφόρα για το 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v