Gucci: Αύξηση στα κέρδη μετά από έξι τρίμηνα

Βελτιωμένα ήταν τα κέρδη της Gucci για το τέταρτο τρίμηνο, καθώς ωφελήθηκε από τη μείωση των δαπανών της, αλλά και από την ανανέωση της σειράς των προϊόντων Yves Saint Laurent. Ωστόσο, ο πόλεμος στο Ιράκ αποτελεί απειλή για τα αποτελέσματα της εταιρίας.

Gucci: Αύξηση στα κέρδη μετά από έξι τρίμηνα
Αυξημένα κατά 1,7% ήταν τα κέρδη της Gucci Group για το τέταρτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Ιανουαρίου, λόγω της περικοπής των εξόδων και της αυξημένης ζήτησης για παπούτσια και τσάντες Yves Saint Laurent.

Τα κέρδη της εταιρίας για πρώτη φορά μετά από έξι τρίμηνα σημείωσαν αύξηση, φτάνοντας τα 95,4 εκατ. ευρώ, από τα 93,8 εκατ. ευρώ που ήταν κατά την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,6%. Οι αναλυτές ανέμεναν 16% υποχώρηση, υπολογίζοντας τα κέρδη της Gucci στα 79 εκατ. ευρώ.

Η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής πολυτελών αξεσουάρ στον κόσμο δήλωσε ότι μείωσε τις δαπάνες της, διατηρώντας περιορισμένα αποθέματα εμπορευμάτων και πραγματοποιώντας μικρές εκπτώσεις.

Ωστόσο, η Gucci και οι ανταγωνιστές της αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς οι καταναλωτές περιορίζουν τις δαπάνες τους σε προϊόντα πολυτελείας εν μέσω του πολέμου στο Ιράκ.

Η γαλλική εταιρία λιανικής εμπορίας, Pinault-Printemps-Redoute, ελέγχει το 61% της Gucci.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v