Prudential: Εξαγορά του 80% της Hyundai Investment

Η Prudential Financial Inc, η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία των ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά του 80% της Hyundai Investment & Securities έναντι 400 εκατ. δολαρίων, με σκοπό την επέκταση των δραστηριοτήτων της στη Νότιο Κορέα.

Prudential: Εξαγορά του 80% της Hyundai Investment
Την αγορά του 80% της μονάδας διαχείρισης κεφαλαίων του Hyundai Group έναντι 400 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε η Prudential Financial Inc, στο πλαίσιο της επέκτασης των δραστηριοτήτων της στη Νότιο Κορέα.

H πώληση της μη εισηγμένης Hyundai Investment & Securities Co είχε δρομολογηθεί προ τριετίας από την κορεατική κυβέρνηση, στo πλαίσιo σχεδίου πώλησης σε ξένους αγοραστές εταιριών, οι οποίες έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση στις ασιατικές αγορές.

Αναλυτές της Merrιll Lynch χαρακτηρίζουν το deal ως σημαντικό βήμα στις προσπάθειες της κυβέρνησης της Νοτίου Κορέας για αναδιάρθρωση του τομέα της οικονομίας, με θετικές συνέπειες για όλη την αγορά.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Prudential Financial έχει την επιλογή να εξαγοράσει και το υπόλοιπο 20% της Hyundai Investment & Securities Co μέσα στα επόμενα 4 χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v