HVB: Πουλάει το 25% της Bank Austria

Η HVB, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να πουλήσει το 25% της Bank Austria με δημόσια προσφορά μετοχών, στo πλαίσιo των προσπαθειών της για εξεύρεση κεφαλαίων.

HVB: Πουλάει το 25% της Bank Austria
Tην πρόθεσή της να πουλήσει το 25% της Bank Austria Credistalt AG με δημόσια προσφορά υφιστάμενων μετοχών ανακοίνωσε η HVB, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, τρία χρόνια μετά την ολοκληρωτική εξαγορά της αυστριακής τράπεζας για 7,8 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, η αρχική διάθεση των μετοχών της Bank Austria θα πραγματοποιηθεί στους επόμενους τέσσερις μήνες.

Η πώληση, η οποία εκτιμάται ότι θα αποφέρει 1 δισ. ευρώ, θα βοηθήσει την HVB να αυξήσει τα κεφαλαιακά της αποθέματα και να ”βάλει φρένο” στη συνεχιζόμενη απαξίωση της μετοχής της, η οποία έχει χάσει το 50% της αξίας της μέσα στο 2003, μετά και τις ζημίες 926 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο.

Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των δανειοληπτών της, που είναι ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη, η HBV έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την αυξανόμενη αφερεγγυότητα των επιχειρήσεων, επακόλουθο της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης.

Η μετοχή της HVB κέρδισε 7,2% (από 7,7 σε 8,25 ευρώ) νωρίς σήμερα το πρωί στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v