Επιστροφή στα κέρδη για τη WorldCom

Επέστρεψε στην κερδοφορία η υπό το καθεστώς δικαστικής προστασίας από τη χρεοκοπία η εταιρία τηλεπικοινωνιών WorldCom το μήνα Ιανουάριο ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για πλήρη ανάνηψή της μέσα στο 2003.

Επιστροφή στα κέρδη για τη  WorldCom
H αμερικανική εταιρία τηλεπικοινωνιών WorldCom, η οποία βρίσκεται υπό το καθεστώς δικαστικής προστασίας από τη χρεοκοπία, ανακοίνωσε ότι είχε για τον Ιανουάριο του 2003 καθαρά κέρδη 155 εκ. δολάρια, έναντι ζημιών 580 εκ. δολαρίων το Δεκέμβριο του 2002.

Το συνολικά έσοδα για το μήνα Ιανουάριο μειώθηκαν ελάχιστα από 2,20 δισ. δολάρια σε 2,16 δισ. δολάρια το Δεκέμβριο.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι η προσπάθειά της για την άρση του καθεστώτος δικαστικής προστασίας βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, ενώ στόχος της παραμένει η ολοκληρωτική ανάνηψή της μέσα στο 2003.

Τον προηγούμενο μήνα η WorldCom ξεκίνησε τη σταδιακή περικοπή 5000 θέσεων εργασίας, στα πλαίσια της μείωσης των ετήσιων εξόδων της κατά 2,5 δισ. δολάρια.

Επιπροσθέτως, η εταιρία έχει ανακοινώσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι θα επικεντρωθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ότι θα προσπαθήσει να διευρύνει τόσο τη δικτυακή της υποδομή όσο και τις δραστηριότητές της στον τομέα της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.

”Έχουμε ακόμα πολύ δουλειά να κάνουμε, αλλά τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας έχουν γίνει ήδη ορατά”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της WorldCom Michael Capellas.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v