Στην πώληση της ασφαλιστικής Toro προχώρησε η Fiat

Σε πώληση της ασφαλιστικής εταιρίας Toro προχώρησε ο όμιλος Fiat κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έναντι του ποσού των 2,4 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του σχεδίου πώλησης τμημάτων του ενεργητικού της, προκειμένου να περικόψει τα χρέη.

Στην πώληση της ασφαλιστικής Toro προχώρησε η Fiat
Σε πώληση της ασφαλιστικής εταιρίας Toro προχώρησε ο όμιλος Fiat κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ αναμένει την πώληση της μονάδας αεροναυπηγικής, Fiat Avio εντός δύο εβδομάδων.

Η Toro, η τέταρτη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία της Ιταλίας, πωλήθηκε έναντι 2,4 δισ. δολαρίων στον εκδοτικό όμιλο De Agostini, καθώς η προσφορά του ήταν καλύτερη από αυτή της ασφαλιστικής εταιρίας Unipol, που στηριζόταν από τον επενδυτικό όμιλο Hopa.

Η πώληση της Toro είναι η μεγαλύτερη συμφωνία που έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής από τον ιταλικό όμιλο, και περιλαμβάνεται στο σχέδιο πώλησης περιουσιακών στοιχείων που προχωρά η Fiat προκειμένου να μειώσει το χρέος της και να περιορίσει τις υψηλές ζημιές της Fiat Auto.

Τον περασμένο Ιούνιο, προχώρησε στην πώληση του ενός τρίτου της Ferrari και αργότερα πώλησε το μερίδιο συμμετοχής ύψους 5,5% που διέθετε στην General Motors. Η Fiat άντλησε 6,8 δισ. ευρώ από τις πωλήσεις προκειμένου να μειώσει το χρέος της που φτάνει σχεδόν τα 4 δισ. ευρώ. Με την πώληση της Fiat Avio η ιταλική εταιρία αναμένεται να αποκομίσει άλλο 1,5 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, οι πωλήσεις δεν θα είναι αρκετές ώστε να αποφευχθεί η διάθεση νέων μετοχών στο κοινό, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat Ουμπέρτο Ανιέλι έχει υποσχεθεί να επενδύσει 5 δισ. ευρώ στην αυτοκινητοβιομηχανία, που είχε ζημιές ύψους 1,3 δισ. ευρώ πέρσι.

Οι επενδυτές εκτιμούν ότι η εταιρία θα χρειαστεί άλλο 1 δισ. ευρώ για την υλοποίηση του σχεδίου διάσωσης της Fiat Auto. Η πώληση νέων μετοχών, ενδέχεται να ασκήσει νέες πιέσεις στη μετοχή της Fiat, που διαπραγματεύεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 20 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v