Η Merrill Lynch υποβαθμίζει την TUI

Σε υποβάθμιση της αξιολόγησή της, σε ”πώληση” από ”ουδέτερη”, για την μετοχή της TUI, προχώρησε η Merrill Lynch, τονίζοντας ότι το καθαρό χρέος που ανέρχεται στα 4,3 δισ. ευρώ, αυξάνει το financial risk της μετοχής.

Η Merrill Lynch υποβαθμίζει την TUI
H Merrill Lynch υποβάθμισε την αξιολόγησή της για τη μετοχή της TUI σε ”πώληση” από ”ουδέτερη”, υπογραμμίζοντας λειτουργικούς, χρηματοοικονομικούς και στρατηγικούς κινδύνους που συνδέονται με τη μετοχή του γερμανικού τουριστικού ομίλου.

Η επενδυτική τράπεζα ανέφερε ότι η μετοχή της TUI έχει ενισχυθεί κατά 45% περίπου από το χαμηλό όλων των εποχών των 7,60 ευρώ στο οποίο κατακρημνίστηκε στις 11 Μαρτίου 2003, εξαιτίας των προσδοκιών της αγοράς ότι ο πόλεμος στο Ιράκ θα είναι βραχυχρόνιος χωρίς τελικά σημαντικές επιπτώσεις σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας.

Ωστόσο, λίγες ημέρες νωρίτερα η Merrill Lynch είχε μειώσει σημαντικά τις προβλέψεις της για το EPS της TUI για τα έτη 2003 και 2004 ενώ θεωρεί ότι το καθαρό χρέος της εταιρίας στα 4,3 δισ. ευρώ (εκ των οποίων το 1,5 δισ. ευρώ συνιστά βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις) αυξάνει το financial risk της μετοχής της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v