Deutsche Post: Αποκτά το 100% σε αγγλική courier

H Deutsche Post συμφώνησε στην εξαγορά, έναντι 284 εκ. ευρώ, του μεριδίου της Securicor Plc στο joint venture της εταιρίας courier Securicor Omega, στα πλαίσια επέκτασής στη Βρετανία.

Deutsche Post: Αποκτά το 100% σε αγγλική courier
Η Deutsche Post, η μεγαλύτερη ταχυδρομική εταιρία στην Ευρώπη, συμφώνησε με τη Securicor Plc. (εταιρία security), για την εξαγορά του μεριδίου της δεύτερης στο joint venture της εταιρίας courier Securicor Omega, αποκτώντας τον πλήρη έλεγχό της.

To ποσό που θα καταβάλει η Deutsche Post για την εξαγορά του 50% που κατέχει η Securicor ανέρχεται στα 284 εκ. ευρώ. Η γερμανική εταιρία θα χρησιμοποιήσει την εξαγορά για να δραστηριοποιηθεί στη διανομή επιστολών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Securicor, η πώληση του μεριδίου της θα αποφέρει κέρδη 111 εκ. ευρώ για τους μετόχους της μέσω διανομής μερίσματος 0,12 βρετ. λιρών ανά μετοχή. Το υπόλοιπο ποσό θα το χρησιμοποιήσει η εταιρία για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα του security.

Η μετοχή της Securicor κέρδισε 6,1% φτάνοντας στις 0,83 αγγλ. λίρες νωρίς σήμερα το πρωί στο Λονδίνο. H μετοχή της Deutsche Post υποχωρούσε την ίδια ώρα στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης κατά 1,9%, στα 9,80 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v