SEC: Παραπέμπει τον CEO της HealthSouth

Σε αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της HealthSouth προχώρησε η SEC, μετά την παραπομπή του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας με την κατηγορία ότι διέπραξε εκτεταμένη λογιστική απάτη ύψους 1,4 δισ. δολαρίων.

SEC: Παραπέμπει τον CEO της HealthSouth
Για εκτεταμένη απάτη κατηγόρησε η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) τον διευθύνοντα σύμβουλο της HealthSouth, της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρίας εκμίσθωσης νοσοκομειακών εγκαταστάσεων. Η διαπραγμάτευση της μετοχής αναστάλθηκε για δύο εργάσιμες ημέρες.

Σύμφωνα με τη SEC, ο Ρίτσαρντ Σκρούσι, διέπραξε λογιστική απάτη ύψους 1,4 δισ. δολαρίων, καθώς η Health South με την επιμονή του Σκρούσι εμφάνιζε αυξημένα κέρδη από το 1999, προκειμένου να είναι σύμφωνα με τις προβλέψεις της Wall Street.

Η SEC κατηγορεί τον Σκρούσι ότι ”γνώριζε ή υπήρξε αμελής εάν δεν γνώριζε” ότι οι οικονομικές εκθέσεις της εταιρίας ήταν λάθος όταν τις υπέγραφε. Οι κατηγορίες αναμένεται να ασκήσουν έντονες πιέσεις στον Σκρούσι να παραιτηθεί, εκτιμούν οι αναλυτές.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής αναστάλθηκε για δύο εργάσιμες ημέρες, λόγω των ”παραπλανητικών πληροφοριών που δόθηκαν στην αγορά”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v