Μειωμένες κατά 11% οι νέες κατοικίες στις ΗΠΑ

Μειωμένος κατά 11% ήταν ο ρυθμός αύξησης κατασκευής νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, ποσοστό που αποτελεί τη μεγαλύτερη υποχώρηση των τελευταίων εννέα ετών, καθώς ο χειμώνας εμπόδισε την κατασκευή κατοικιών στις νότιες και κεντροδυτικές Πολιτείες.

Μειωμένες κατά 11% οι νέες κατοικίες στις ΗΠΑ
Μειωμένος κατά 11% ανακοινώθηκε ο ρυθμός αύξησης κατασκευής νέων κατοικιών στις ΗΠΑ κατά τον Φεβρουάριο, ποσοστό που αποτελεί τη μεγαλύτερη υποχώρηση των τελευταίων εννέα ετών, καθώς ο χειμώνας εμπόδισε την κατασκευή κατοικιών στις νότιες και κεντροδυτικές Πολιτείες.

Οι νέες κατοικίες τον Φεβρουάριο έφτασαν τα 1,622 εκατομμύρια, ενώ τον Ιανουάριο είχαν φτάσει τα 1,822 εκατομμύρια, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ. Οι αναλυτές υπολόγιζαν ότι οι νέες κατοικίες θα έφταναν τα 1,728 εκατομμύρια.

Καθώς η μείωση των επιτοκίων προκάλεσε τη σημαντική αύξηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας, η επιβράδυνση των ρυθμών αύξησης δείχνει ότι δεν αναμένεται περαιτέρω σημαντική ενίσχυση στον κατασκευαστικό τομέα, επισημαίνουν οι αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v