ING: Διαγράφει την αξία περιουσιακών της στοιχείων

Σε διαγραφή του 79% της αξίας περιουσιακών στοιχείων που προσφάτως απέκτησε, αναγκάστηκε να προχωρήσει η ING, βάσει των λογιστικών κανόνων που ισχύουν στις ΗΠΑ, εξαιτίας της υποχώρησης των χρηματιστηριακών αγορών.

ING: Διαγράφει την αξία περιουσιακών της στοιχείων
Κατά 13,1 δισ. ευρώ αναγκάστηκε να μειώσει την αξία περιουσιακών της στοιχείων η ING, βάσει των λογιστικών κανόνων που ισχύουν στις ΗΠΑ, εξαιτίας της υποχώρησης των χρηματιστηριακών αγορών.

Η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία της Ολλανδίας υπογράμμισε ωστόσο ότι τα ετήσια κέρδη της για το 2002, που υπολογίζονται βάσει των ολλανδικών λογιστικών προτύπων, δεν επηρεάζονται από τη νέα αποτίμηση των περιουσιακών της στοιχείων.

Η ING δήλωσε ότι παρά τη μείωση, η εταιρία έχει κεφάλαια αρκετά πάνω από τα απαιτούμενα όρια για να ανταποκριθεί στις μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις της και για να χρηματοδοτήσει την επέκτασή της.

Η εταιρία δήλωσε ότι βάσει της νέας αποτίμησης των χρεογράφων της, έχει ζημιές ύψους 500 εκατ. ευρώ από κέρδη ύψους 600 εκατ. ευρώ που είχε κατά τα τέλη του Δεκεμβρίου, κάτι που ενδέχεται να έχει επιπτώσεις στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της εταιρίας.

Η μετοχή της ING βρέθηκε να υποχωρεί έως κατά 6,2%, στα 10,98 ευρώ στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, ασκώντας πιέσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v