Ακερμαν: Προειδοποιεί για χρεοκοπία μιας τράπεζας

Για μια μεγάλη κατάρρευση στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο προειδοποίησε ο Γιόζεφ Ακερμαν, διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, τη γερμανική κυβέρνηση, ύστερα από την κατάρρευση τόσο της κερδοφορίας των τραπεζών όσο και της τιμής των μετοχών τους.

Ακερμαν: Προειδοποιεί για χρεοκοπία μιας τράπεζας
Για κατάρρευση μιας εκ των γερμανικών τραπεζών έκανε λόγο ο CEO της Deutsche Bank σε δηλώσεις του στη Wall Street Journal.

Ο Γιόζεφ Ακερμαν, διευθύνων σύμβουλος του τραπεζικού κολοσσού της Deutsche Bank, προειδοποίησε τη γερμανική κυβέρνηση ότι πρέπει να προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο κατάρρευσης μιας εκ των εκπροσώπων του τραπεζικού κλάδου.

Συγκεκριμένα, ο Ακερμαν τόνισε πως το καλύτερο είναι να γίνει οτιδήποτε που να διασφαλίζει την αποφυγή μιας τέτοιας αρνητικής περίπτωσης. Ωστόσο, πρόσθεσε, ”οι έξυπνοι managers και οι έξυπνοι ηγέτες των κυβερνήσεων θα πρέπει να προετοιμαστούν για τη χειρότερη περίπτωση, την κατάρρευση μιας μεγάλης τράπεζας”.

Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Γερμανίας έχουν δει την κερδοφορία τους να υποχωρεί δραματικά και τις τιμές των μετοχών να καταρρέουν, ενώ την ίδια στιγμή ο ρυθμός ανάπτυξης της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως είναι σχεδόν μηδενικός.

Ηδη, από το 2000 οι τράπεζες προσπαθούν να ενισχύσουν την κερδοφορία τους μέσω της μείωσης του κόστους, απολύοντας χιλιάδες εργαζόμενους και διακόπτοντας τη λειτουργία εκατοντάδων εργοστασιακών μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v