RWE: Προβλέπει μείωση κερδών κατά 30%

Αρνητική προειδοποίηση ότι τα κέρδη για το 2003 θα υποχωρήσουν κατά 30% εξέδωσε η γερμανική ενεργειακή RWE, η τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη, κυρίως εξαιτίας του κόστους, ύψους 38 δισ. ευρώ, που ανέλαβε προκειμένου να χρηματοδοτήσει εξαγορές.

RWE: Προβλέπει μείωση κερδών κατά 30%
Κατά 30% αναμένεται να υποχωρήσουν τα κέρδη της γερμανικής RWE στη διάρκεια του 2003, σύμφωνα με ανακοίνωση της τρίτης μεγαλύτερης ενεργειακής εταιρίας στην Ευρώπη, κυρίως λόγω του υψηλού κόστους των εξαγορών.

Τα κέρδη της RWE στη διάρκεια του προηγουμένου έτους υποχώρησαν κατά 22% στα 1,05 δισ. ευρώ ή 1,87 ευρώ ανά μετοχή, από το ποσό των 2,40 ευρώ ανά μετοχή της αντίστοιχης προηγούμενης περιόδου, όπως ανακοίνωσε ο CEO της εταιρίας, Χάρι Ρούελς.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος, Ντίτμαρ Κνουτ, στη διάρκεια της 10ετούς θητείας του προχώρησε στην εξαγορά εταιριών, συμπεριλαμβανομένων της American Water Works αλλά και της Innogy Holdings, και άφησε την RWE με χρέη ύψους 30 δισ. ευρώ.

Ο Ρούελς, ο οποίος ανέλαβε στις αρχές του μήνα, ανακοίνωσε ότι θα επικεντρωθεί στη μείωση του δανεισμού αλλά και στην ένωση των δραστηριοτήτων των εταιριών που εξαγόρασε η RWE.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι το υψηλό κόστος των εξαγορών έχει ήδη πλήξει τα κέρδη της εταιρίας στο προηγούμενο έτος, ενώ τώρα δίνει το ”τελειωτικό” χτύπημα στην RWE. Επισημαίνουν, παράλληλα, ότι ο Ρούελς θα πρέπει να επικεντρωθεί στην περικοπή του χρέους και να επιμείνει στην πώληση των μη κύριων μονάδων του ενεργητικού της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v