WorldCom: Απαξιώνει στοιχεία του ενεργητικού της

Σε απαξίωση κατά 79,8 δισ. δολ. τμημάτων του ενεργητικού της (το μεγαλύτερο στην αμερικανική επιχειρηματική ιστορία) θα προχωρήσει η τηλεπικοινωνιακή εταιρία WorldCom, καθώς η αξια των τηλεπικοινωναικών της δικτύων έχει πληγεί από τη μειωμένη ζήτηση των προϊόντων της.

WorldCom: Απαξιώνει στοιχεία του ενεργητικού της
Σε απαξίωση περιουσιακών της στοιχείων ύψους 79,8 δισ. δολαρίων θα προχωρήσει η αμερικανική εταιρία WorldCom, καθώς η μειωμένη ζήτηση περιόρισε την αξία των τηλεπικοινωνιακών της δικτύων.

Το ποσό που αναγκάστηκε η εταιρία να διαγράψει, είναι υπερδιπλάσιο της χρηματιστηριακής αξίας που έχουν μαζί η General Motors και η Ford Motor και αντανακλά την απαξίωση των τηλεπικοινωνιακών ενεργητικών, ύστερα από τη ”φούσκα” των τεχνολογικών μετοχών στα τελευταία τρία χρόνια.

Η WorldCom ανακοίνωσε επίσης ότι οι ζημιές της για τον Δεκέμβριο, ανήλθαν στα 584 εκατ. δολάρια, ενώ τον Νοέμβριο ήταν στα 194 εκατ. δολάρια. Εξαιρουμένου του κόστους αναδιάρθρωσης, οι ζημιές ανήλθαν στα 47 εκατ. δολάρια. Τα έσοδα του Δεκεμβρίου έφτασαν τα 2,2 δισ. δολάρια, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με του Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v