Tyco:Ανακοίνωσε τριετές πρόγραμμα αναδιάρθρωσης

Σε εξυγίανση της μονάδας ασφαλείας όπου ανακαλύφθηκαν λογιστικές ατασθαλείες και σε τριετές πρόγραμμα αναδιάρθρωσης θα προχωρήσει η Tyco International, η οποία περιέκοψε παράλληλα και τις προβλέψεις της για το 2003.

Tyco:Ανακοίνωσε τριετές πρόγραμμα αναδιάρθρωσης
Σε εξυγίανση της μονάδας ασφαλείας και σε αύξηση των αποθεμάτων ρευστότητας για την κάλυψη επιπλέον δαπανών που προκύπτουν από τις αποκαλύψεις λογιστικών ατασθαλιών στην εν λόγω μονάδα, θα προχωρήσει η Tyco International.

Η αμερικανική Tyco International θα αναλάβει έκτακτες χρεώσεις που θα κυμανθούν μεταξύ 265 και 325 εκατ. δολαρίων, σχετικά με την εσωτερική έρευνα στην μονάδα ασφαλείας της, που οδήγησε και στην απόλυση του επικεφαλής της μονάδας.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της εταιρίας Έντουαρντ Μπριν, δήλωσε ότι θα προχωρήσει στο κλείσιμο 300 εργοστασίων κατά τα ερχόμενα τρία έτη. Η αναδιάρθρωση της Tyco, που θα οδηγήσει και σε περικοπές θέσεων εργασίας, αναμένεται να εξοικονομήσει περί τα 1 δισ. δολάρια για την εταιρία έως το 2006.

Παράλληλα, η Tyco International αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα του 2003, στα 1,40-1,50 δολάρια ανά μετοχή, από κέρδη 1,50-1,75 δολαρίων ανά μετοχή που ήταν η προηγούμενή της πρόβλεψη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v