Clariant: Απολύει τον CEO λόγω ζημιών

Στην απόλυση του διευθύνοντος συμβούλου, Ρέινχαρντ Χάντε, προχώρησε η ζημιογόνος ελβετική εταιρία χημικών Clariant, ενώ ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε έκδοση νέων μετοχών αξίας 600 εκατ. φράγκων, σε μία προσπάθεια ανάκτησης της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

Clariant: Απολύει τον CEO λόγω ζημιών
Στην απόλυση του διευθύνοντoς συμβούλου, Ρέινχαρντ Χάντε, προχώρησε η ελβετική εταιρία χημικών Clariant, μετά από δύο ζημιογόνα έτη και την κατά 70% υποχώρηση της μετοχής.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την προσπάθεια αύξησης κεφαλαίου, καθώς δεν επιθυμεί να αντιταχθεί στη θέληση των μετόχων της.

Ο Χάντε, θα αντικατασταθεί από το μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πρώην οικονομικό διευθυντή Ρόλαντ Λέσερ. Ο Λέσερ ενδέχεται να περιορίσει τις δαπάνες της Clariant προχωρώντας στο κλείσιμο μονάδων όπως η ανεπικερδής φαρμακευτική BTP, ενώ παράλληλα θα απολύσει 1.700 άτομα.

Επιπλέον, η εταιρία θα επιδιώξει είτε την πώληση μονάδων της, προκειμένου να μειώσει το χρέος της που ανέρχεται στα 3,5 δισ. ελβετικά φράγκα (2,6 δισ. δολ.), είτε θα αναζητήσει συνεργάτες για ορισμένα τμήματα όπως το φαρμακευτικό, τα οποία θα αναδιοργανωθούν προκειμένου να λειτουργήσουν ως αυτόνομες μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v