Iberdrola SA: Απέρριψε πρόταση εξαγοράς

H διοίκηση της Iberdrola SA απέρριψε σήμερα την πρόταση επιθετικής εξαγοράς από τη (μικρότερη) Gas Natural, δηλώνοντας πως η προσφερόμενη τιμή δεν αντανακλά την πραγματική αξία της εταιρίας.

Iberdrola SA: Απέρριψε πρόταση εξαγοράς
H διοίκηση της Iberdrola SA, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας παραγωγής ενέργειας της Ισπανίας, απέρριψε σήμερα την πρόταση επιθετικής εξαγοράς από την μικρότερη σε μέγεθος εγχώρια ανταγωνίστριά της, Gas Natural SDG SA, με το αιτιολογικό ότι η τιμή των 26 δισ. ευρώ είναι πολύ χαμηλή.

”Οι οικονομικοί όροι της προσφοράς απέχουν πολύ από την πραγματική αξία της Iberdrola”, δήλωσε η η διοίκηση της εταιρίας μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ.

Όπως εκτιμούν αναλυτές, μετά την απόρριψη της προσφοράς η Gas Natural θα αναγκαστεί είτε να αυξήσει το τίμημα είτε να εγκαταλείψει εντελώς την προσπάθεια.

Η απόρριψη της προσφοράς δεν εξέπληξε τους επενδυτές, αλλά και αναλυτές της αγοράς, εξαιτίας της χαμηλής τιμής, η οποία, πάντως, ήταν 20% μεγαλύτερη από την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής της μετοχής της Iberdrola.

Μετά την απόρριψη της πρότασης η τιμή της μετοχής της Iberdrola, σημείωσε οριακή άνοδο 0,6%, φτάνοντας στα 14,46 ευρώ, ενώ η μετοχή της Gas Natural σημείωσε άνοδο 2,8%, φτάνοντας στα 15,73 ευρώ.

H Iberdrola έχει επενδύσει 12 δισ. ευρώ στην τελευταία διετία με σκοπό την αύξηση παραγωγής ενέργειας, χρησιμοποιώντας ως πηγές το φυσικό αέριο και την αιολική ενέργεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v