Εσωτερική έρευνα εις βάρος του προέδρου της Ford

Επίσημη έρευνα εις βάρος του προέδρου της Ford Motor, Νικ Σιλ, διεξάγεται από την ίδια την εταιρία, καθώς ο Σιλ έδωσε την αποκλειστική διαχείριση της προβολής και προώθησης της εταιρίας στον βρετανικό διαφημιστικό όμιλο WPP Group, χωρίς να πάρει προσφορές από άλλες εταιρίες, όπως ήταν υποχρεωμένος.

Εσωτερική έρευνα εις βάρος του προέδρου της Ford
Επίσημη έρευνα εις βάρος του προέδρου της Ford Motor, Νικ Σιλ, διεξάγεται από την ίδια την εταιρία, καθώς πιθανολογείται ότι παραβίασε τις πολιτικές τις αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, δίνοντας την αποκλειστική διαχείριση της προβολής και προώθησης της εταιρίας στον βρετανικό διαφημιστικό όμιλο WPP Group, όπου εργάζεται και ο γιος του, χωρίς να πάρει προσφορές από άλλες εταιρίες, όπως ήταν υποχρεωμένος.

Η έρευνα πραγματοποιείται τη στιγμή που ο Σιλ δέχεται ισχυρές πιέσεις για να βελτιώσει την απόδοση της εταιρίας και να ενισχύσει την τιμή της μετοχής της, η οποία διαπραγματεύεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 52 εβδομάδων.

Η Ford δεν αναμένεται να επιστρέψει στην κερδοφορία ούτε φέτος, ενώ οι ανταγωνιστές της, όπως η General Motors και η Chrysler αναμένουν κέρδη, παρά την επιβράδυνση των πωλήσεων οχημάτων στις ΗΠΑ και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στην Ευρώπη.

Η έρευνα εις βάρος του Σιλ δείχνει το έντονα τεταμένο κλίμα που επικρατεί στην ηγεσία της εταιρίας, παρά τις προ μερικών μηνών δηλώσεις του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας, Ουίλιαμ Κλέι Φορντ, που τόνισε ότι επιθυμεί ”σταθερότητα στην ηγεσία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v