Εκτιμήσεις για τις ζημιές της Deutsche Telekom

Τις μεγαλύτερες ζημιές (υψηλότερες των 25 δισ. ευρώ) στην επιχειρηματική ιστορία της Ευρώπης αναμένεται να σημειώσει η Deutsche Telekom το 2002, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών.

Εκτιμήσεις για τις ζημιές της Deutsche Telekom
Τις μεγαλύτερες ζημιές στην επιχειρηματική ιστορία της Ευρώπης αναμένεται να σημειώσει η Deutsche Telekom το 2002, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών.

Με βάση τις προβλέψεις η εταιρία αναμένεται να σημειώσει ζημιές υψηλότερες των 25 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας με αυτό το μέγεθος τη Vivendi, που κατέχει το θλιβερό ρεκόρ της πρωτιάς.

Εν τούτοις, συρρίκνωση των ζημιών εκτιμάται ότι κατέγραψε η Deutsche Telekom στο δ΄ τρίμηνο του 2002.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία κινητής τηλεφωνίας εκτιμάται ότι σημείωσε ζημιές ύψους 585 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 2,45 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ στο εννεάμηνο είχε καταγράψει ζημιές 24,5 δισ. ευρώ.

Μάλιστα Γερμανοί αναλυτές της αγοράς υιοθετούν θετική στάση για την Deutsche Telekom, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που εφαρμόζει η διοίκηση της εταιρίας φαίνεται να αποδίδει καρπούς.

Μερίδα άλλων αναλυτών παρουσιάζεται πάντως πιο επιφυλακτική, επισημαίνοντας ότι οι αναμενόμενες ζημιές είναι υπέρογκες για οποιαδήποτε εταιρία.

Σημειώνεται ότι η εταιρία ανακοινώνει αποτελέσματα την προσεχή Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v