Μπεζ Βίβλος: Χαμηλοί οι ρυθμοί ανάπτυξης των ΗΠΑ

Σε χαμηλούς ρυθμούς παρέμεινε η οικονομική ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες στη διάρκεια των δύο τελευταίων μηνών, σύμφωνα με τη Μπεζ Βίβλο, καθώς οι ανησυχίες για τον πιθανό πόλεμο με το Ιράκ έπληξαν τόσο τις καταναλωτικές όσο και τις επιχειρηματικές δαπάνες.

Μπεζ Βίβλος: Χαμηλοί οι ρυθμοί ανάπτυξης των ΗΠΑ
Σε χαμηλούς ρυθμούς εξακολούθησε να κινείται η αμερικανική οικονομία στη διάρκεια του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου σύμφωνα με της Μπεζ Βίβλου, καθώς οι ανησυχίες για τον πόλεμο στο Ιράκ περιόρισαν τις επιχειρηματικές και καταναλωτικές δαπάνες.

Οι αναφορές από τις 12 κεντρικές τράπεζες, αποδεικνύουν γενικά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομικής δραστηριότητας παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο, αναφέρεται χαρακτηριστικά στη Μπεζ Βίβλο.

Οι καταναλωτικές δαπάνες παρέμειναν σε χαμηλό επίπεδο, ενώ οι επιχειρηματικές δαπάνες ήταν εξίσου αδύναμες, με μικρές αλλαγές στα σχέδια προσλήψεων εργαζομένων.

Στην αναφορά της Μπεζ Βίβλου περιγράφεται ακόμη η μεταποιητική δραστηριότητα ως αδύναμη, ενώ σε μισές από τις αναφορές των κεντρικών τραπεζών, παρατηρείται τουλάχιστον κάποιος βαθμός βελτίωσης των οικονομικών συνθηκών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v