Αιχμές σε rating agencies από Γερμανούς πολιτικούς

Kατά των διεθνών οίκων αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας (rating agencies) ”καταφέρθηκαν” εκ νέου Γερμανοί πολιτικοί, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο αξιολογούν τις γερμανικές εταιρίες.

Αιχμές σε rating agencies από Γερμανούς πολιτικούς
Kατά των διεθνών οίκων αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας (rating agencies) ”καταφέρθηκαν” Γερμανοί πολιτικοί, αφήνοντας νέες αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο αξιολογούν τις γερμανικές εταιρίες.

Πιο συγκεκριμένα ο R. Wend, ανώτατο στέλεχος του κυβερνώντος σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), ”αναρωτήθηκε” αν οι διεθνείς οίκοι αξιολογούν με βάση μόνο τις αγγλοσαξονικές επιχειρηματικές πρακτικές, αγνοώντας τις αντίστοιχες γερμανικές, αφήνοντας παράλληλα αιχμές ότι η κρίση τους πιθανόν να επηρεάζεται από τις διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ – Γερμανίας.

Η κριτική του βρήκε ”ένθερμο” υποστηρικτή στο πρόσωπο του J. Poss, υψηλόβαθμου στελέχους του SPD, ο οποίος υπογράμμισε με τη σειρά του ”το βάρος της άποψης των διεθνών οίκων αξιολόγησης”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα η S&P υποβάθμισε στο χαμηλότερο επίπεδο (junk status) την πιστοληπτική ικανότητα της ThyssenKrupp, ενώ προειδοποίησε ότι πιθανόν να προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση για τις Deutsche Post και Linde.

Οι νέες αιχμές έρχονται δύο μόλις ημέρες ύστερα από τις δηλώσεις του Γερμανού καγκελαρίου, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ευρωπαίος ανταγωνιστής της Moody’s.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v