Εκτιμήσεις General Motors και Chrysler για το 2003

Αρνητικές είναι οι εκτιμήσεις στελεχών κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών για το 2003, καθώς η μεν General Motors εμφανίζεται απαισιόδοξη όσον αφορά στις δραστηριότητές της στην Ευρώπη, ενώ και η Chrysler σχεδιάζει να εντείνει ακόμη περισσότερο την περικοπή κόστους.

Εκτιμήσεις General Motors και Chrysler για το 2003
Απαισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις στελεχών κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών, με την General Motors να εμφανίζεται επιφυλακτική σχετικά με τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη, ενώ και η Chrysler αναμένεται να εντείνει τις προσπάθειές της για περικοπή του κόστους.

Ο Μάικ Μπερνς, επικεφαλής του τμήματος των δραστηριοτήτων της General Motors στην Ευρώπη, στη διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου στην Ευρώπη, σχολίασε ότι η ευρωπαϊκή μονάδα της εταιρίας δεν αναμένεται να πετύχει τους στόχους της αυτό το έτος, ενώ είναι πιθανό να καταγράψει ζημίες ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Η General Motors έχει καταγράψει σημαντικές ζημιές στην ευρωπαϊκή αγορά στη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, καθώς αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά, όπου και δραστηριοποιείται η θυγατρική της, Opel.

Οι πωλήσεις της General Motors το 2002 στη Δυτική Ευρώπη υποχώρησαν κατά 8% στα 1,55 εκατ. οχήματα, καταλαμβάνοντας το 9,4% της αγοράς, έναντι του 99% που κατείχε το 2001.

Εξάλλου η Chrysler, η αμερικανική μονάδα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας DaimlerChrysler, ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να υπερβεί τον στόχο που είχε θέσει η ίδια για περικοπή του κόστους κατά 7,2 δισ. ευρώ το 2003. Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτό τον στόχο και μάλιστα κατά μεγάλο βαθμό, σχολίασε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Chrysler, Wolfgang Bernhard.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Chrysler επέστρεψε στην κερδοφορία νωρίτερα από ό,τι υπολόγιζε τον προηγούμενο χρόνο, με την ίδια να στοχεύει στην καταγραφή λειτουργικών κερδών της τάξης των 2 δισ. ευρώ στη διάρκεια του 2003, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 1,3 δισ. ευρώ.

Οι πωλήσεις της Chrysler τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 4,5% στα 170.614 οχήματα, ενώ η ανταγωνιστική της Mercedes-Benz είδε τις πωλήσεις της στη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως να αυξάνονται κατά 8,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v