EchoStar: Διευρύνθηκαν οι ζημιές στο δ΄ τρίμηνο

Υψηλές ζημίες ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο η EchoStar Communications, η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρία δορυφορικής τηλεόρασης των ΗΠΑ, κυρίως λόγω της αποτυχημένης απόπειρας εξαγοράς της Hughes Electronics.

EchoStar: Διευρύνθηκαν οι ζημιές στο δ΄ τρίμηνο
Η αποτυχημένη προσπάθεια εξαγοράς της Hughes Electronics ήταν ο κύριος λόγος διεύρυνσης των ζημιών της EchoStar Communications, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας δορυφορικής τηλεόρασης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι ζημίες της εταιρίας διευρύνθηκαν στα 715,6 εκατ. δολάρια ή 45 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 9 σεντς ανά μετοχή της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους. Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν και συνολικές δαπάνες της τάξης των 690 εκατ. δολαρίων που συνδέονται με την ακύρωση της εξαγοράς.

Η προσπάθεια του διευθύνοντος συμβούλου της EchoStar, Τσαρλς Έργκεν, να αποκτήσει τον έλεγχο της Hughes, δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς παρενέβησαν οι αρμόδιες αρχές περί ανταγωνισμού των ΗΠΑ.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι η EchoStar έχει πολλές πιθανότητες όχι μόνο να συναγωνιστεί, αλλά και να κερδίσει μερίδιο ελέγχου της αγοράς από τη Hughes.

Εξάλλου, τα έσοδα του τετάρτου τριμήνου για την EchoStar αυξήθηκαν στα 1,32 δισ. δολάρια, από το ποσό των 1,15 δισ. δολαρίων της αντίστοιχης περιόδου, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v