Επιβράδυνση της αγοράς κατοικιών βλέπει ο Σερ Άλαν

Επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της αγοράς των κατοικιών ”βλέπει” ο πρόεδρος της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν, όπως αναφέρει σε μήνυμά του που μεταδόθηκε μέσω δορυφόρου στη διάρκεια διάσκεψης της Ένωσης Τραπεζιτών Αμερικής στο Ορλάντο.

Επιβράδυνση της αγοράς κατοικιών βλέπει ο Σερ Άλαν
Υποχώρηση του μέχρι τώρα εντυπωσιακού ρυθμού ανάπτυξης της αγοράς κατοικιών βλέπει ο Σερ Άλαν Γκρίνσπαν, σύμφωνα με την ομιλία του η οποία μεταδόθηκε μέσω δορυφόρου στη διάσκεψη της Ένωσης Τραπεζιτών της Αμερικής στο Ορλάντο.

Με τον ρυθμό αύξησης των τιμών των κατοικιών να υποχωρεί και τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων να μην υποχωρούν στο επίπεδο του προηγούμενου έτους, θα πρέπει να αναμένεται σχετική επιβράδυνση της αγοράς, τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκρίνσπαν.

Ωστόσο, τόσο ο πρόεδρος της Fed όσο και οι περισσότεροι οικονομολόγοι δεν κάνουν λόγο για ”φούσκα” στην εθνική κτηματομεσιτική αγορά. Ο Γκρίνσπαν σχολίασε πως οι τιμές των κατοικιών φυσιολογικά αυξάνονται παράλληλα με τις άλλες τιμές της οικονομίας.

Επιπλέον, ο Γκρίνσπαν τόνισε πως η ιδέα μιας εθνικής κτηματομεσιτικής αγοράς είναι μύθος, καθώς κυριαρχούν τοπικές συνθήκες. Επομένως, κατέληξε ο Γκρίνσπαν, οποιαδήποτε περίπτωση ”φούσκας” θα περιοριστεί σε τοπικό επίπεδο και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v